appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Dag

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: Het is goed dat alle snorfietsen en -scooters de rijweg op moeten

maandag 8 april 2019

Vanaf vandaag verdwijnt in Amsterdam de snorfiets van het fietspad: snorfietsers moeten naar de rijweg en daar moeten ze een helm op.

Voor de fietsers is het een goede zaak, want driekwart van de ongevallen op het fietspad zou niet zou zijn gebeurd als de snorfiets op de rijweg had gereden. Fietspaden in Amsterdam zijn vaak overvol en veel te smal. Door ruimtegebrek kunnen snorfietsen heel vaak niet inhalen met als gevolg: relatief veel ongevallen.

Het zal wennen worden, niet alleen voor de snorfietsers maar óók voor de automobilisten. Want beiden moeten ze hun gedrag op de rijweg aanpassen nu ze met elkaar zitten opgescheept.

Maar het idee is wel dat het overal in Nederland wordt ingevoerd en daarom is onze stelling: Het is goed dat alle snorfietsen en -scooters de rijweg op moeten.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1