appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NPO Radio 1 Special

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: Er moet een stressmeting komen voor kinderen onder de drie jaar

donderdag 15 november 2018

Als het aan het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid ligt, gaan we baby’s en peuters voortaan testen op stress.

Kinderen die daar op jonge leeftijd last van hebben, hebben als ze ouder worden grotere kans op gezondheidsklachten, zoals burn-outs en depressies. Het NCJ formuleert het sterk, namelijk: “we leven op een tijdbom”.

Als je bij het consultatiebureau naast lengte en gewicht ook de hoeveelheid stresshormoon in een kinderhaar meet, zo is de gedachte, kun je eerder ingrijpen. Wat we dan precies moeten doen, weet het NCJ ook nog niet.

Heb je kinderen – van peuter tot puber – die worstelen met stress en druk? Of juist een goed idee hoe we dat moeten voorkomen?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1