appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Stand.nl: We laten ons gek maken door een paar centimeter sneeuw

dinsdag 22 januari 2019, 09:33 uur

De eerste grote sneeuwbui van het jaar trekt niet onopgemerkt aan ons voorbij. De treinen rijden de hele dag volgens een aangepaste dienstregeling en ook automobilisten moeten rekening houden met het winterse weer.

Op veel plaatsen kan er zich een sneeuwdek vormen van 1 tot 3 centimeter, lokaal mogelijk tot 5 centimeter. Reden genoeg voor Rijkswaterstaat om maar liefst 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers in te zetten om de snelwegen sneeuwvrij te houden.

De vraag is: Doen we er goed aan om preventief maatregelen te nemen tegen sneeuwoverlast of slaan we door?

Grijpt u de sneeuwval aan om een thuiswerkdag in te lassen? Heeft u de wekker een half uurtje eerder gezet? Of laat het winterse weer u koud? 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1