appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

Spraakmakers

Luister terug

De Familieschool, hoe gaat dat eruit zien en welke problemen lost het op?

dinsdag 27 augustus 2019

Voor bijna alle kinderen is het schooljaar weer begonnen, de regio midden begint volgende week.Voorkinderen in gezinnen die het moeilijk hebben door armoede of omdat ze een buitenlandse oorsprong hebben is onderwijs vaak een hele opgaaf.

In Amsterdam is deze zomer groen licht gegeven voor het opzetten van een Familie School. Een school in Osdorp gaat uitzoeken hoe een gezin beter betrokken kan worden bij het onderwijs, en hoe het kind meer geboden kan worden. Zo gaat de schooldag van 8 tot 18 uur duren en worden er twee gezonde maaltijden aangeboden. Liefst bereid met behulp van ouders. Directeur Tom Snelting en Marlijn Oosterhof van de maatschappelijke dienstverlening komen erover vertellen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1