appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Spraakmakers

Stand.nl: Er is in Nederland te weinig aandacht voor de Eerste Wereldoorlog

vrijdag 9 november 2018, 09:33 uur

Zondag is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. Dat wordt in alle media gememoreerd. Maar toch besteden we in Nederland veel minder aandacht aan ‘de grote oorlog’ dan de ons omringende landen. 

Logisch ook, terwijl daar tientallen miljoenen mensen stierven, was ons land neutraal. Toch heeft de Eerste Wereld ook in onze geschiedenis een belangrijke rol gespeeld. Er is destijds de kiem gelegd voor de grote conflicten in de twintigste eeuw en nu. Van de Tweede Wereldoorlog tot de Arabische Lente, ze hebben allemaal wortels in de Eerste Wereldoorlog.Moeten we in Nederland onze kennis over de Eerste Wereldoorlog vergroten, of horen we nu al wel genoeg?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1