appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

stand.nl: De werkdruk in Nederland is te hoog

dinsdag 2 oktober 2018, 09:40 uur

Iedereen kent wel iemand met een burn-out, of een collega die overspannen is geraak op het werk. Volgens Het Financieele dagblad is het percentage ziekmeldingen wegens psychische klachten in vier jaar tijd zelfs verdubbeld. 

Vakbond FNV ziet de opkomst van flexibel werk en de noodzaak continu bereikbaar te zijn als belangrijkste oorzaak. Daarnaast is schaarste aan personeel in bepaalde beroepsgroepen een probleem dat werkdruk in de hand werkt. Dit is bijvoorbeeld een probleem in de publieke sector. Vandaag lopen werknemers uit de publieke sector samen in den Haag, om te protesteren tegen de hoge werkdruk. Is het alleen personeelsgebrek of stellen werkgevers te hoge eisen? 

Heb je zelf ervaringen met een burn-out of toenemende werkdruk, laat het ons weten! Meld je aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1