appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Spraakmakers

Hoe weet je of een verkrachting echt is?

dinsdag 4 september 2018, 11:00 uur

Een op de twintig aangiftes van verkrachting is vals. Waarom doet iemand eigenlijk zoiets? En hoe weet je dat het om vals alarm gaat?

We praten erover met André de Zutter, rechtspsycholoog aan de Vrije Universiteit (VU). Hij deed de afgelopen acht jaar onderzoek naar aangiftes van verkrachting en over twee weken promoveert hij op dit onderwerp.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1