appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Drenthe is dit jaar de sportregio van Europa

vrijdag 18 januari 2019

De provincie mag zich het komende jaar Sportregio van Europa noemen. Een titel die ze krijgen van de sport-organisatie van de Europese Unie die onder andere ook de sporthoofdstad kiest.

Een bekroning van het beleid dat de provincie voert waarbij sport en bewegen wordt ingezet op maatschappelijke thema’s als ouder worden, integratie en mentale gezondheid.

Roger de Groot is voorzitter van Drenthe Beweegt en komt vertellen wat je hebt aan de titel European Community of Sport 2019.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1