appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: Scholen moeten harder optreden tegen wangedrag

woensdag 28 november 2018

Leraren voelen zich minder veilig op school. Uit onderzoek van DUO blijkt dat één op de tien leraren de eigen veiligheid een onvoldoende geeft.

Ze hebben te maken met drugshandel, leerlingen die stoned in de klas zitten, diefstal, verbaal en soms zelfs fysiek geweld.

Steeds meer scholen nemen maatregelen om de veiligheid te vergroten, denk aan camera’s of beveiligers. Maar is dat waar we naar toe willen op onze middelbare scholen? Wat is de juiste manier om voor docenten én leerlingen een acceptabel leerklimaat te krijgen?

Ben je zelf docent en heb je ervaring met onveiligheid en agressie op school? Of loopt het juist allemaal van een leien dakje?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1