appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

Spraakmakers

Luister terug

Fréderike Geerdink over de stand van zaken in Turkije in aanloop naar de verkiezingen

donderdag 7 juni 2018

Turken in Duitsland kunnen vanaf vandaag stemmen voor de verkiezingen die binnenkort worden gehouden. Later deze week gaan ook in andere Europese landen de stembussen open. Het gaat om zowel presidents- als parlementsverkiezingen, en in beide gevallen belooft het een spannende strijd te worden. Kan de oppositie een vuist vormen tegen president Erdogan? En hoe loopt het af met de Koerden? 
Fréderike Geerdink heeft als journalist veel in Turkije gewerkt en heeft net een boek uitgebracht over het jaar dat ze in 2016 doorbracht bij de Koerdische PKK. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1