appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Waarom we meer zouden moeten gaan liften in Nederland

maandag 27 augustus 2018

Was het de afgelopen maanden lekker rustig inde trein en op de weg, vanaf vandaag is voor het grootste gedeelte vanNederland de vakantie voorbij en dus is het gedaan met de rust.
Deze maand zeiden zowel ProRail als de NS dat het spoor als goed als vol raakt. De files nemen elk kwartaal toe. En uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek van vandaag blijkt óók weer dat we meer kilometers in de auto maken vergeleken met vorig jaar. - Hoewel die stijging wel minder hard gaat slibt Nederland dicht. 
Marjan Knippenberg van de Stichting Nederland Lift pleit ervoor dat we meer moeten gaan liften.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1