appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

De voor- en nadelen van internationale studenten in Nederland

donderdag 19 april 2018

Nederland had nog nooit zo’n groot aantal internationale studenten als nu: 80.000. En volgens Jorick Beijer mogen dat er veel meer zijn. Hij is directeur van The Class of 2020, een denktank die vooral kijkt naar de invloed van internationalisering van het onderwijs op stéden.
Meneer Beijer ziet veel voordelen van het hebben van een groot aantal internationale studenten. Onze Spraakmaker Jasper van Kuijk geeft twee dagen per week les aan de TU Delft en ziet níet alleen maar voordelen van het grote aantal buitenlandse studenten. Luister hier naar het gesprek.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1