appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Spraakmakers

Stand.nl: De gevolgen van de opwarming van de aarde worden nog steeds onderschat

donderdag 14 juni 2018, 09:33 uur

Wetenschappers slaan alarm, de Zuidpool smelt veel sneller dan gedacht. De zeespiegel is in 25 jaar met 7,6 millimeter gestegen, en veertig procent daarvan is in de laatste vijf jaar gebeurd. Kortom, het gaat snel! Je moet er toch niet aan denken wat de gevolgen zijn als het in dit tempo zo doorgaat.

Al jaren verschijnen er alarmerende berichten, en toch lijken we het niet echt te voelen. Alsof het ver van ons bed is. Maar is het dat wel? Wat moet er gebeuren om de ernst tot ons door te laten dringen? Rutte heeft gisteren in zijn toespraak de aandacht gevestigd op het klimaatprobleem. Maar doen we in de praktijk genoeg? Want met het moeizaam tot stand gekomen klimaatakkoord van Parijs zijn we er waarschijnlijk nog niet eens.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1