appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog Op Morgen

Spraakmakers

Stand.nl: Het belang van vergaande Europese samenwerking is groter dan ooit

woensdag 13 juni 2018, 09:34 uur

Een belangrijke dag voor premier Rutte. In een toespraak voor het Europese Parlement geeft hij zo meteen om 10 uur zijn visie op de toekomst van de Europese Unie.

Naar verwachting zal Rutte zich onverbloemd pro-Europees uitspreken. En daarmee maakt Rutte een draai. In het verleden liet hij zich immers niet altijd vleiend uit over de Unie.

De toekomst van de EU is een belangrijk onderwerp. Trump opereert op eigen houtje; er dreigt een handelsoorlog met de Verenigde Staten. En de Brexit is aanstaande.

Is een sterke Europese Unie het antwoord op de ontwikkelingen in de wereld? En moet Rutte daar dus vol op inzetten? Of is het voor gezonde verhoudingen in Europa belangrijker om een beetje dwars te liggen?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1