appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Spraakmakers

Stand.nl: Te hard rijden in woonwijken is misdadig

maandag 4 juni 2018, 09:55 uur

Nederlanders ergeren zich rot aan verkeersdeelnemers die te hard rijden in hun wijk. Het is irritatie nummer één. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook vindt bijna 3 op de 10 Nederlanders dat de politie strenger moet optreden tegen hardrijders. De overheid probeert al jaren de verkeersveiligheid te verbeteren. Verkeersdrempels, waarschuwingsborden en camera’s. Toch lijken we onverbeterlijk. Sterker nog. Het zijn vaak de bewoners zelf die de snelheidslimiet aan hun laars lappen.

Wordt er bij u in de buurt ook vaak te hard gereden? Leidt dat tot gevaarlijke situatie? Of rijdt u, als u eerlijk bent, zelf ook wel eens te hard door de buurt? 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1