appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nooit Meer Slapen: Susan Smit

Spraakmakers

Stand.nl: Voorkomen van en stoppen met roken moet de hoogste prioriteit krijgen binnen de zorg

donderdag 31 mei 2018, 09:36 uur

Artsen slaan vandaag alarm in een open brief. Tabaksverslaving is volgens de artsen nog steeds de grootste oorzaak van ziekte en sterfte. “Met meer dan 20.000 doden per jaar is roken en meeroken de grootste bedreiging van de volksgezondheid in Nederland.” Daarom verdient tabaksontmoediging de hoogste prioriteit zeggen de artsen.

Ook vanuit het bedrijfsleven wordt geprobeerd om mensen ervan te weerhouden om te gaan roken. Zo gaat Lidl stoppen met de verkoop van sigaretten. Zouden alle supermarkten hiermee moeten stoppen? Of zijn dit soort oproepen en maatregelen betuttelend en kan je zelf prima de risico’s inschatten.


Gesprek Paul Blokhuis


Stand.nl: Voorkomen van en stoppen met roken moet de hoogste prioriteit krijgen binnen de zorg


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1