appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Spraakmakers

Stand.nl: Alle rookruimtes moeten worden verboden

maandag 9 april 2018, 09:30 uur

Vrijdag werd bekend dat het kabinet wil dat rookruimtes in horecagelegenheden binnen twee jaar dicht gaan. Maar dat gaat Clean Air Nederland niet ver genoeg: als het kabinet niet besluit tot een verbod op rookruimtes in openbare gebouwen, stappen ze opnieuw naar de rechter.

In de Eerste en Tweede Kamer zijn bijvoorbeeld nog rookruimtes, en dat rijmt niet met het streven naar een rookvrije samenleving, volgens Clean Air Nederland. En wat te denken van de rookpalen op treinstations? Gaan deze maatregelen te ver of is het terecht? Moet roken iets worden dat je alleen nog maar thuis doet?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1