appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog Op Morgen

Spraakmakers

De positie van vrouwen na een echtscheiding

donderdag 8 maart 2018, 10:00 uur

Afgelopen zaterdag schreef Phaedra Werkhove in de Volkskrant een persoonlijk verhaal waarin ze vertelde hoe ze haar eigen scheiding heeft beleefd. Ze schreef daarin over een voorstel van oud-minister Rouvoet om een scheidingsloket in elke gemeente in te stellen. 

We praten erover met Werkhove zelf en Dianne Kroezen, voorzitter van vFAS de Vereniging voor Familie- en Erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators. Daarnaast is ze advocaat in Amsterdam, maar ook curator, mediator en vervangend rechter in familierecht zaken. Ze schreef mee aan het advies van Rouvoet. Wat is de kracht van dit voorstel? En op welke manier kan dit vrouwen (en mannen) bij een scheiding helpen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1