appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Volgens deze man moet de btw op bio afgeschaft

woensdag 28 februari 2018, 10:00 uur

Vandaag sluit de petitie ‘geen btw op bio’. Bedoeling is dat de btw op biologisch voedsel naar 0 gaat. De eerste die zijn handtekening zette was Volkert Engelsman, CEO van Eosta, een bedrijf in biologische groenten en fruit. En de man die afgelopen november door TROUW is uitgeroepen tot nummer 1 van de duurzame top 100. 

Rutte III wil het groenste kabinet ooit worden. Vorige week is er bekend gemaakt dat er een nationaal Klimaat- en energieakkoord komt waar de lat heel erg hoog wordt gelegd. Is er goede hoop dat de eis in de petitie wordt gehonoreerd? We praten erover in Spraakmakers op NPO Radio 1. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1