appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: Forum voor Democratie moet volledige openheid van zaken geven over de partijfinanciën

maandag 29 juli 2019

Hoe zit het nou precies met de uitgaven van Forum voor Democratie? Mede-oprichter en oud-penningmeester Henk Otten werd woensdag uit de partij gezet, omdat hij fraude zou hebben gepleegd.

Maar Otten zegt weer op zijn beurt dat meerdere leden aanzienlijke bedragen kregen uit de partijkas. Een accountant constateerde geen fraude, maar zegt wel dat er op een aantal punten geen deugdelijke administratie was.

Forum voor Democratie heeft op de eigen site een korte tijdlijn gezet met daarin beslissingen die Otten maakte toen hij penningmeester was. Het openbare geruzie doet het imago van de partij geen goed. En wie heeft er gelijk? 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1