appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Spraakmakers

Francio Guadeloupe over de verkiezingen op Sint-Maarten

maandag 26 februari 2018, 10:00 uur

Vandaag gaan de inwoners van Sint Maarten naar de stembus. Frans Richardson, leider van de partij USP - heeft nu 3 van de 15 zetels in het parlement - is opgepakt voor belastingfraude. Hij wordt er ook van verdacht dat hij stemmen heeft gekocht. 

Op welke schaal gebeurt dit op het eiland? Dat vragen we aan Francio Guadeloupe. Hij is geboren op Aruba en heeft een deel van zijn jeugd op Sint Maarten doorgebracht. Als antropoloog, is hij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. En hij was drie jaar rector van de universiteit van Sint-Maarten. Tot afgelopen november.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1