appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Het Mediaforum met Pieter Klok en Roos Schlikker

donderdag 19 maart 2020

Het mediamoment van Pieter Klok gaat over één van de meest gehoorde en ook gevraagde virologen van dit moment: Ab Osterhaus. Wat vindt hij storend? Niet alle virologen zijn het met elkaar eens, moet je dat geluid dan maar niet laten horen om geen extra onrust aan te wakkeren? Hoe ga je hiermee om?

 

Te gast zijn Pieter Klok, Roos Schlikker, Roy Beijaert en Spraakmaker Daan Roovers.

 

Welke nieuwsbehoefte is er op dit moment? Positief nieuws, en in welke balans met de negatieve berichten? Schlikker zegt: “Ik heb een beetje behoefte aan zoetsappigheid in deze barre tijden”.

Welke goede dingen zien we gebeuren in deze tijd? Pas je een krant nog aan? Er is weinig sport, kunst… Een krant gevuld met coronanieuws: krijg je dan corona-moeheid, of zitten mensen simpelweg niet te wachten op ‘ander’nieuws? Volgens Klok heb je als je “alleen over corona schrijft, ook een enorm gevarieerde krant”.

 

En hoe zit het met de nieuwsbehoefte van kinderen?Gisteren trapte Zapp Live af, elke middag een speciaal programma met veelinformatie. En gisteravond werd Mark Rutte geïnterviewd door het Jeugdjournaal.Hebben onze mediakenners gekeken met hun kinderen? En wat als je kinderen wat ouder zijn en hun nieuws vooral uit sociale media halen? Help je ze daarbij? Hoe belangrijk is het dat kinderen goed op de hoogte zijn van het nieuws?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1