appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: Het is terecht dat leraren weer gaan staken ondanks het nieuwe cao-akkoord

donderdag 7 juni 2018

Er is door de vakbonden en de werkgevers in het basisonderwijs een cao-akkoord bereikt; er komt 340 miljoen euro extra voor het salaris van leraren. Een gemiddelde leraar zal er 8,5 procent op vooruit gaan. Maar dit vinden de bonden niet genoeg. Zij willen meer: geen 340, maar 900 miljoen extra en hebben dan ook aangekondigd door te gaan met actie voeren in het najaar. Het doel van de leraren is namelijk om hetzelfde te verdienen als de collega’s van het voortgezet onderwijs.
Eisen de meesters en juffen van de basisscholen niet te veel? En is de weg ernaar toe, weer staken en weer de kinderen een dag niet naar school, wel het juiste middel? Wat vindt u van de actievoerende onderwijzers?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1