appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Spraakmakers

Stand.nl: Ben Bot over ‘De Olympische Spelen zijn veel meer dan alleen een sportevenement’

vrijdag 9 februari 2018, 09:34 uur

De Olympische Spelen staan op het punt van beginnen. Naast dat het een sportief spektakel is, eisen veel randzaken ook de nodige aandacht op. De verhouding tussen Noord- en Zuid-Korea, de perikelen rondom de Russische atleten en natuurlijk ook alle commerciële belangen.

De Olympische Spelen zijn natuurlijk opgericht met de gedachte dat de Spelen moeten leiden tot wereldwijde verbroedering. IOC-voorzitter Thomas Bach verdedigde de toenadering tot Noord-Korea door te wijzen op het positieve effect dat deelname van Noord-Korea zou hebben zoals vreedzaamheid. Atleten zouden kunnen laten zien dat ondanks grote verschillen de mensheid wel degelijk samen zou kunnen leven.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1