appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Spraakmakers

Website moet meer duidelijkheid verschaffen over sleepwet

donderdag 8 februari 2018, 10:54 uur

Op 21 maart mogen we ons in een referendum uitspreken vóór of tegen de zogenoemde Sleepnetwet. Er is veel over te doen. Volgens sommigen zou de wet de veiligheidsdiensten teveel bevoegdheden geven en de gelegenheid bieden om zomaar massaal mensen af te luisteren.

Toen onlangs bekend werd dat de AIVD Russische hackers op het spoor is gekomen en daarna cruciale informatie heeft doorgespeeld aan Amerika, klonk direct het geluid: Dat konden ze dus ook zónder die wet. Waarvoor is die uitbreiding van bevoegdheden dan nodig? 

Om dit een meer vragen te beantwoorden is Wil van der Schans, onderzoeksjournalist en collega bij Reporter Radio nauw betrokken bij de website: wiv-onderdeloep.nl die meer helderheid moet verschaffen over de wet. We spreken hem en Marith Volp. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1