appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Spraakmakers

'Het was hij of ik' Het Mediaforum over de verklaring van Marco Kroon in het AD

donderdag 8 februari 2018, 10:39 uur

“Het was hij of ik” Marco Kroon spreekt vandaag exclusief in het AD. De krant publiceert een twee pagina’s tellende verklaring van Kroon waarin hij zich uitspreekt over het geweldincident in Afghanistan waarbij hij in 2007 betrokken was. 

Stukje bij beetje komt er meer informatie over dit ‘incident’ naar buiten. Kroons advocaat, Geert Jan Knoops liet ons weten dat er een lek was en dat Kroon daarom nu deze verklaring aan het AD gaf. Maar, hoe check je een verhaal als dit? En geeft het AD verhaal teveel ruimte aan Kroon? 

We spreken met Paul van Gessel van RTV NH en Gert-Jaap Hoekman van Nu.nl. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1