appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Spraakmakers

Stand.nl: Religieus of racistisch geweld moet zwaarder worden bestraft

woensdag 7 februari 2018, 09:46 uur

De ChristenUnie wil geweld of bedreigingen met een religieus of racistisch motief harder aanpakken, net zoals met geweld tegen bijvoorbeeld ambulance medewerkers. ChristenUnie-leider Segers pleit voor de strafverzwaring na de vernieling van een Joods restaurant in Amsterdam vorig jaar.

De rechter heeft volgens de ChristenUnie geen mogelijkheid om racistisch geweld zwaarder te bestraffen. De dader werd dus alleen gestraft voor vernieling, terwijl de gebeurtenis een grote impact heeft op de hele Joodse gemeenschap. Is dit echt nodig, of heeft de rechter nu al voldoende mogelijkheden om zwaarder te straffen als een daad grote impact heeft op de samenleving?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1