appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Het Mediaforum

dinsdag 6 februari 2018, 10:37 uur

Van mecenas naar sjoemelfilantroop. Het radioprogramma Argos, de Groene Amsterdammer en onderzoeksplatform Investico berichtten dit weekend over de Joop van den Ende Foundation, die niet voldoet aan de regels van de Belastingdienst. 

In het bestuur zitten vooral familieleden en de goede doelen die vooral profiteren zijn gelieerd aan Van den Ende. Joop van den Ende was not amused. Hij noemt de uitzending “bewust manipulatie van de waarheid.”
Heeft van den Ende gelijk?

We praten erover met Paul Römer, directeur NTR en Martha Riemsma, hoofdredacteur De Twentsche Courant Tubantia.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1