appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Leeftijdsgrens pleegzorg

dinsdag 23 januari 2018, 11:30 uur

Pleegkinderen moeten langer bij hun pleegouders kunnen blijven dan nu het geval is, vindt minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. De financiële ondersteuning van pleegouders vanuit de gemeente stopt nu als het kind 18 wordt. Dan moet die op eigen benen gaan staan. De minister wil die leeftijd verschuiven naar 21 jaar.

Maar waarom nu alleen de pleegkinderen helpen met een nieuwe regeling? Want voor kinderen met dezelfde problematiek die niet in een pleeggezin terecht komen maar in een instelling of leefgroep geldt nu dezelfde grens van 18 jaar.

Jan Laurier is voorzitter van de Federatie Opvang en vindt het oneerlijk.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1