appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Spraakmakers

Het Mediaforum: is de #metoo discussie uitgelopen op een heksenjacht?

woensdag 10 januari 2018, 10:00 uur

Dan gaan we het ópnieuw hebben over #MeToo. Nadat afgelopenweekend Oprah Winfrey bij de Golden Globes een staande ovatie kreeg voor haarpleidooi voor vrouwen en hun rechten, probeert een andere diva de discussie nuwat te nuanceren.

Volgens de Franse actrice Cathérine Deneuve moeten we oppassen datde Metoo discussie niet leidt tot een ‘nieuwe vorm van puritanisme die deseksuele vrijheid in gevaar brengt’. Samen met 99 andere vrouwen schrijft ze ineen opiniestuk in de Franse krant Le Monde dat de #MeToo-beweging is uitgelopen op een heksenjacht tegen mannen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1