appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Hoogste waterpeil in vijf jaar; maar Nederland maakt zich geen zorgen

dinsdag 9 januari 2018, 10:50 uur

“Het is een voorrecht om al dat water op je af te zien komen en toch niet in angst ervoor te leven. Het hoogwater van dít jaar, dat morgenochtend zijn hoogste punt bereikt, is wel een mijlpaal. Dit is namelijk de lakmoesproef voor het beleid om ruimer baan aan de rivieren te geven.”

Dat zegt schrijver over architectuur en stedenbouw Tracy Metz in onze uitzending. Het is hoogwaterseizoen en morgen bereikt het water het hoogste punt. Oorzaak, een combinatie van smeltwater en veel regen. Toch maakt Nederland zich geen zorgen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1