appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Vroege vogels

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: De nieuwe defensiebegroting toont te weinig ambitie

maandag 26 maart 2018

Vandaag presenteren minister Bijleveld en staatssecretaris Visser de defensienota. Daarin staat dat het kabinet de komende vier jaar 1,5 miljard euro in defensie investeert.
Een fors bedrag, maar daarmee worden alleen lopende problemen opgelost, de slagkracht van het leger wordt er niet groter door. Ook voldoet Nederland hiermee nog lang niet aan de afgesproken NAVO-eis van 2 procent van het Bruto Nationaal Product. Daarvoor zou een investering van 8 miljard nodig zijn.
Maar we kunnen het geld maar één keer uitgeven, en ook andere gebieden in onze maatschappij hebben meer geld nodig.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1