appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: De politie moet etniciteit gaan registreren

donderdag 13 september 2018

Van iedereen die in de strafketen in aanraking komt met de politie moet de etniciteit geregistreerd worden. Volgens onderzoeker jeugdpsychiatrie Albert Boon is dit dé manier om gericht beleid te maken.
Zo komen jongeren van Marokkaanse komaf vaak niet in aanraking met Bureau Halt, omdat ze vaak geen schuld willen erkennen. En om in aanmerking te komen voor begeleiding van Bureau Halt moet er schuld worden erkent en kan een strafblad voorkomen worden.

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1