appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Dag

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: Uitvaartverzekeraars moeten meer doen om nabestaanden te achterhalen

dinsdag 30 april 2019

Veel nabestaanden lopen duizenden euro’s mis omdat ze niet weten dat de overleden persoon een uitvaartverzekering had. Dat bedrag kan oplopen tot 10.000 euro.

Volgens Uitvaartverzekeringwijzer.net die hier onderzoek naar heeft gedaan heeft 70 procent van de Nederlanders een uitvaartverzekering, maar doen verzekeraars onvoldoende hun best om nabestaanden hiervan op de hoogte te brengen. Ook zijn zij een petitie gestart.

Het probleem is vaak dat polissen al zijn afbetaald waardoor ze voor nabestaanden in bijvoorbeeld bankafschriften niet meer zichtbaar zijn. Bovendien zijn veel verzekeraars de afgelopen jaren overgenomen waardoor mensen niet precies weten waar ze kunnen aankloppen.

Op deze manier blijven miljoenen euro’s aan niet geïnde polissen bij de verzekeraars liggen.

Maar wiens verantwoordelijkheid is het?

Kun je het nabestaanden verwijten niet op de hoogte te zijn van een uitvaartverzekering? Of zouden juist verzekeraars meer actie moeten ondernemen en actief op zoek moeten gaan naar nabestaanden?

Heeft u hier ervaring mee?
Bent u wel of niet goed geholpen door de verzekeraar?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1