appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: Weilanden moeten wijken voor woningen

woensdag 19 februari 2020

Er moeten heel snel woningen bij in ons land. Daarom moet het Rijk met spoed extra weilanden aanwijzen waar woningen gebouwd kunnen worden. Dat zegt Neprom, de Nederlandse Vereniging van Projectontwikkelaars.

De bestaande woningbouwplannen bieden de mogelijkheid om 127.000 huizen in het groen te bouwen. Dat is te weinig gezien de 1 miljoen woningen die nodig zijn tot 2030. De heft daarvan, 500.000 huizen, zouden in weilanden moeten komen. 

De overheid kampt nog met het stikstofprobleem en natuurbehoud, waardoor veel snelle woningbouw niet kan plaatsvinden. Of moet ons landschap behouden blijven? Moet de politiek prioriteiten stellen en vol inzetten op woningbouw?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1