appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Radio Tour de France

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: Hondenshows moeten verboden worden

donderdag 2 augustus 2018

Amsterdam maakt zich klaar voor de World Dog Show, een show waar 30.000 honden aan deelnemen. Dit doen ze voor het laatst als het aan het Amsterdams college ligt, ze willen de hondenshows namelijk gaan verbieden. 

Het stadsbestuur vindt namelijk dat een evenement waar het fokken op uiterlijk wordt gepromoot, ten koste van de gezondheid gaat. Het gebruik van dieren tijdens evenementen staat al langer ter discussie. Zo is het gebruiken van wilde dieren in het circus al verboden. Paarden en honden zijn nog wel te zien in het circus. Slaan we door? 

Volgens de organisatie van de World Dog Show staat het gedrag en welzijn van de honden bovendien altijd voorop. Volgens dierenwelzijnsorganisaties lijden doorgefokte dieren hun hele leven. Honden met een platte snuit bijvoorbeeld, zoals de populaire Franse buldog, kunnen niet meer normaal eten, drinken of ademen. 

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1