appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Francio Guadeloupe over de verkiezingen op Sint-Maarten

maandag 26 februari 2018

Vandaag gaan de inwoners van Sint Maarten naar de stembus. Frans Richardson, leider van de partij USP - heeft nu 3 van de 15 zetels in het parlement - is opgepakt voor belastingfraude. Hij wordt er ook van verdacht dat hij stemmen heeft gekocht. 
Op welke schaal gebeurt dit op het eiland? Dat vragen we aan Francio Guadeloupe. Hij is geboren op Aruba en heeft een deel van zijn jeugd op Sint Maarten doorgebracht. Als antropoloog, is hij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. En hij was drie jaar rector van de universiteit van Sint-Maarten. Tot afgelopen november.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1