appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine

Spraakmakers

Luister terug

stand.nl: Het is goed te merken dat Nederland steeds veiliger wordt

maandag 7 mei 2018

Het aantal geregistreerde misdrijven is weer net zo laag als in 1980, dat blijkt uit onderzoek van het CBS. Die daling is na de millenniumwisseling ingezet en houdt aan. Een eenduidige verklaring heeft het onderzoeksbureau niet. Wel speelt de afgenomen aangiftebereiding een rol. 

De cijfers zeggen dus dat Nederlander veiliger wordt, maar merkt u dat ook? Zijn er bij u of in uw omgeving minder misdrijven te bespeuren? En voelt u zich ook veiliger? 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1