appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Bureau Sport Radio

Spraakmakers

Luister terug

Het Mediaforum met Martha Riemsma en Paul Jansen

vrijdag 17 januari 2020

We hebben het over het Mediamoment van Paul Jansen. Hij maakte zich kwaad over het bericht dat NOS-verslaggever Robert Bas misschien toch nog moet getuigen in de zaak rondom de geruchtmakende ‘vergismoord’.Volgens Jansen is er niet geleerd uit eerdere zaken. Hoe kijken onze mediakenners hier naar? 

 

Aan tafel zitten Martha Riemsma, Paul Jansen en Spraakmaker Hans Aarsman.

 

De negen kinderen van Gerrit Jan van D., een van de twee verdachten in de zaak Ruinerwold, reageerden op het boek ‘Spookhoeve Ruinerwold’ van Telegraaf-journalisten Marcel Vink en Silvan Schoonhoven. De journalisten zaten gisteren bij Op1 om over het boek te vertellen, en werden geconfronteerd met de schriftelijke reactie van de kinderen. Hoe luistert Jansen, ook van de Telegraaf, naar deze kritiek? Het verhaal van het OM verschilt met het verhaal van de kinderen. Kun je voorkomen dat dit schuurt? En heeft het schrijven overeen dergelijke zaak kwalijke gevolgen? Hoe beslis je wat je wel of niet publiceert? Riemsma vindt vooral de titel van het boek zonde. Volgens haar wordt er meteen een sensationele toon gezet.

 

Tot slot: de aankomst van Johan van Laarhoven, de voormalige coffeeshophouder die jarenlang in Thaise cel zat, werd in het Algemeen Dagblad getypeerd als ‘kil’. Van Laarhoven werd weggehouden van de familie en naar de gevangenis gebracht. Welke afwegingen worden gemaakt bij de beslissing om als journalist wel of niet naar Schiphol te gaan?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1