appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Het Mediaforum met Kees Boonman en Marc Josten

donderdag 16 januari 2020

Het Mediamoment van Kees Boonman gaat over een interview met Angela Merkel vanmorgen in The Financial Times, over de Brexit. Wat Boonman vooral opvallend vindt is dat er weinig aandacht is voor de laatste zittingsdag van de Britse Europarlementariërs. Hoe kan het dat de Brexit zo veel in het nieuws is en de laatste zittingsdag bijna nergens te lezen is? Marc Josten heeft daar zo zijn eigen verklaring voor.

 

Aan tafel zitten Kees Boonman, Marc Josten en Spraakmaker Pier Eringa.

 

En het Bureau Jeugd en Media is niet blij met plannen van de NTR om een programma te maken waarin jongeren het social media-gedrag van hun ouders aan de kaak stellen. De organisatie trekt aan de bel naar aanleiding van de volgende oproep van presentatrice Tatum Dagelet. Bureau Jeugd en Media zegt dat we allemaal vormen van ‘shaming’ hebben en dan zouden we nu ook nog aan ‘parent shaming’ doen. Hoe kijken onze mediakenners naar dit programma-idee en de kritiek erop? Is het een storm in een glas water?

 

Tot slot: de publieke omroep krijgt al jaren het verwijt te links te zijn. Maar publicist en schrijver Philip Huff is het daar niet mee eens. Hij ziet juist een verschuiving naar rechts. En dat komt door de angst om voor links versleten te worden, schrijft Huff vandaag in NRC Next. Delen onze gasten deze observatie? Is er voldoende aanbod bij de Publieke Omroep, en hoe is de balans? Hoe kan de NPO het beste met deze discussie omgaan?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1