appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Bureau Buitenland

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: De excuses van Camiel Eurlings zijn onvoldoende, hij moet opstappen

woensdag 3 januari 2018

Afgelopen weekend maakte Camiel Eurlings voor het eerst zelf publiekelijk excuses voor de mishandeling van zijn vriendin Tessa Rolink. In de zomer van 2015 heeft zich volgens Eurlings een ‘wederzijds handgemeen’ voorgedaan en daarvoor gaat hij in een open brief en in een interview met NRC Handelsblad door het stof.
Toch blijven veel mensen aandringen op zijn vertrek bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en bij sportkoepel NOC*NSF. Schaatster Anice Das vroeg zich openlijk af: “Als zo iemand in bond zit, weet ik niet of met excuses het vertrouwen helemaal terug is.” Jeroen Bijl, chef de mission van het NOC*NSF, zei gisteren op NPO Radio 1 dat hij nog voor de start van de Olympische Spelen in Pyeongchang duidelijkheid wil over de positie van Camiel Eurlings bij het IOC. 

Zijn de excuses van Camiel Eurlings voldoende en kan hij in Pyeongchang namens het IOC acte de presance geven? Of is hij is hij te ver gegaan en moet hij zijn conclusies trekken en opstappen?
Stem via: https://www.nporadio1.nl/standpunt

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1