appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: Ontwikkelingshulp moet anders: geef het geld direct aan de mensen

dinsdag 13 augustus 2019

De Volkskrant kopt vanmorgen: geef gewoon geld. Mensen in ontwikkelingslanden zouden meer hebben aan cash dan aan, bijvoorbeeld, een koe of een zak graan.

Mensen weten prima hoe ze het geld het best kunnen besteden. Bovendien is het veel eenvoudiger geworden om direct geld te geven aan particulieren met de komst van de mobiele telefoon. 

Wat vindt u? Is het inderdaad beter om geld te geven dan voorzieningen te bieden? Geeft u zelf weleens aan een goed doel en staat u dan nog stil bij hoe het geld terechtkomt? Wij horen het graag van u.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1