appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Moedig Voorwaarts

Spraakmakers

Luister terug

Spraakmakers heeft 1500 communityleden!

vrijdag 28 juni 2019

Bij Spraakmakers zijn we er van overtuigd dat twee meer weten dan één. Daarom zijn we anderhalf jaar geleden gestart met de Spraakmakers Community. Inmiddels hebben 1500 mensen zich aangemeld en daar zijn we trots op. Dit vieren we vandaag met het 1500ste lid in de studio. 
Samen maken wij betere radio! 
Samen met de kennis en ervaring van onze luisteraar, maken wij betere en completere (radio-)verhalen. Er zit ontzettend veel kennis bij onze luisteraars en Spraakmakers ziet het als journalistieke taak om ook deze verhalen te vertellen.

Onze community

De communityleden zijn daarbij onze voelsprieten in de maatschappij. Door deze bijzondere verbinding met luisteraars hoor je de mensen over wie het gaat terug op de radio. 
Zo hebben we bijvoorbeeld een vrachtwagenchauffeur in de community, politieagenten, meerdere huisartsen en verplegers, talloze mensen uit het onderwijs, een advocaat, een gitaarleraar, melkveehouder, budgetcoach, museummedewerker enz. 
Naast al deze verschillende beroepen helpen leden de redactie bij het maken van verhalen vanuit het perspectief van bijvoorbeeld de chronisch zieke, mantelzorger, bestuurder bij de sportvereniging, ouder of grootouder, zzp’er, ondernemer of gepensioneerde. 
De afgelopen anderhalf jaar hebben we verhalen gebracht die zonder inbreng van de community waarschijnlijk waren blijven liggen. We krijgen gemiddeld 50 reacties van Spraakmakers per dag op de stelling van Stand.nl. En er zijn ongeveer 72 reportages en 60 vragen met inbreng van de community uitgezocht in het programma. 
1500 leden
Het 1500ste communitylid Rick Besseler is vandaag te gast in Spraakmakers om kennis te maken met Ghislaine. Hij krijgt vrijdag meteen de kans om zijn vragen op NPO Radio 1 te stellen aan niemand minder dan hoofdgast André Kuipers.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1