appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: Aanstaande ouders zouden op cursus moeten voordat ze aan een kind beginnen

donderdag 22 februari 2018

Aanstaande ouders moeten beter voorbereid worden op hun leven met een baby. Volgens het platform Scheiden zonder Schade, moeten ouders een cursus worden aangeboden die meer inzicht geeft in de praktische gevolgen van het ouderschap. Volgens André Rouvoet van het platform verkleint de cursus de kans op vechtscheidingen.
In het verleden is er vaker gepleit voor ouderschapscursussen en het verplicht stellen daarvan. Tot nu toe is het daarvan niet gekomen, maar zou zo’n pleidooi te verdedigen zijn? Levert een betere voorbereiding geen stabielere en gelukkigere gezinnen op?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1