appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co

Spraakmakers

Luister terug

Mediaforum met Bert Huisjes en Annette van Trigt

woensdag 3 januari 2018

Het Duitse Openbaar Ministerie spant mogelijk een rechtszaak aan tegen de politica Beatrix von Storch en Alice Weidel van de rechts-populistische Alternative für Deutschland (AfD). Von Storch had op oudejaardag een boze tweet gestuurd nadat de politie in Noordrijn-Westfalen een nieuwjaarswens had getwitterd in het Duits, Engels en Frans, maar ook in het Arabisch.

Von Storch twitterde: "Wat is er in hemelsnaam mis met dit land? Is dit soms om de barbaarse islamitische horde verkrachters te sussen?" We praten erover in het Mediaforum met Annette van Trigt en Bert Huisjes.

Lees hier meer

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1