Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het nog zó duidelijk tegen alle gemeenten gezegd: gebruik niet het woord ‘sleepwet’ in de communicatie naar de burgers. Toch doet bijna een kwart van de gemeenten dit wel, in aanloop naar het referendum op 21 maart.
Maar ‘sleepwet’ is een woord uit het nee-kamp, dus het ministerie wil dat er in de informatie naar de kiezers gesproken wordt over de ‘Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten 2017’. Kortweg Wiv 2017.Moeten gemeenten inderdaad het woord sleepwet niet gebruiken?
Hoezo zou ze ‘ineens’ minister zijn geworden, zei @PloumenLilianne bij @Nieuwsuur. “Alle smurfen worden gedefinieerd naar wat ze kunnen, behalve de Smurfin. Die hoeft alleen maar vrouw te zijn.” Dat zie je bij politica ook gebeuren, zegt @leonijansen.
“Deze crisis is hét moment om te investeren om instanties als het UWV beter in te richten om werkzoekenden verder te helpen”, zegt Hans Borstlap bij @SpraakmakersOp1. “Arbeid is zo belangrijk. Waarom verbieden we niet dat iemand werkloos wordt?” #WW#Hoekstra#CDA
“Nederland doet het zeer slecht met investeren in werkzoekenden.” Dat zegt Ton @Wilthagen hoogleraar Arbeidsmarkt aan de @TilburgU in reactie op het plan van het #CDA om de duur van de WW naar maximaal één jaar terug te brengen. #WW#Hoekstra@SpraakmakersOp1