appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Ministerie wil af van het woord 'sleepwet'

donderdag 22 februari 2018

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het nog zó duidelijk tegen alle gemeenten gezegd: gebruik niet het woord ‘sleepwet’ in de communicatie naar de burgers. Toch doet bijna een kwart van de gemeenten dit wel, in aanloop naar het referendum op 21 maart.

Maar ‘sleepwet’ is een woord uit het nee-kamp, dus het ministerie wil dat er in de informatie naar de kiezers gesproken wordt over de ‘Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten 2017’. Kortweg Wiv 2017.Moeten gemeenten inderdaad het woord sleepwet niet gebruiken?

We praten erover in het Mediaforum.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1