appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Mirjam Bikker van ChristenUnie over emancipatie in de Eerste Kamer

donderdag 22 november 2018

Mirjam Bikker wordt zaterdag gekozen tot eerste vrouwelijke fractievoorzitter van de ChristenUnie voor de Eerste Kamer. Vandaag zit ze bij ons aan tafel.

Ons parlement werkt niet voldoende mee met de emancipatie van vrouwen. De cultuur is nog steeds overwegend mannelijk, het aantal vrouwen neemt af in het parlement en er wordt geen rekening gehouden met het gezin en met andere zaken als het zwangerschapsverlof. Zou Den Haag niet het goede voorbeeld moeten geven en juist deze zaken wel regelen met een quotum en een kolfkamer?!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1