appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: Het ondertekenen van het anti-homopamflet is verwerpelijk

maandag 7 januari 2019

Honderden protestantse christenen hebben een handtekening gezet onder de Nashville-verklaring, een pamflet dat zich sterk uitspreekt tegen homoseksualiteit en transgenders. Onder de ondertekenaars is ook SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij.

 

In de verklaring staat dat "God het huwelijk heeft bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw", en dat ook het goedkeuren van “homoseksuele onreinheid of transgenderisme” zondig is. Ook staat erin dat homoseksuelen en transgenders van hun geaardheid kunnen genezen.

 

Valt dit onder vrijheid van meningsuiting en heeft iedereen het recht om een pamflet als dit te ondertekenen? Of worden hier grenzen overschreden en zet het aan tot discriminatie?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1