appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: Om het woningtekort op te lossen, moeten we meer in het groen gaan bouwen

vrijdag 18 mei 2018

De oververhitting van de huizenmarkt spreidt zich als een olievlek over Nederland uit. Het gevolg: hoge prijzen en lange wachtlijsten voor huurwoningen. 

Er moeten flink meer huizen gebouwd worden. Bouwers zeggen 1 miljoen woningen in tien jaar te kunnen bouwen. Ze willen dan wél mogelijkheden om in het groen te kunnen bouwen. Bouwen in steden en dorpen voorziet in slechts 55 procent van de gewenste woningen. 
Moeten we niet voorzichtig omgaan met ons groen en echt drie keer nadenken voordat je de natuur in wilt? Wellicht weet u nog hoe er gestreden is om het groene hart te behouden? Is het niet beter het groen te sparen en allereerst te bouwen in stedelijk gebied? 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1