appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Chirurg Casper van Eijck over nieuwe behandeling tegen alvleesklierkanker

woensdag 14 november 2018

Spraakmaker van de dag is Casper van Eijck, hoogleraar chirurgie van het Erasmus MC. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van alvleesklierkanker, een ziekte die in Nederland iedere dag acht slachtoffers maakt. 

Van Eijck doet al jaren onderzoek naar een virus dat de strijd met deze kankersoort kan winnen. Hij heeft nu voldoende geld ingezameld om in het Erasmus ziekenhuis een ruimte te bouwen waarin hij de benodigde virussen kan produceren.

Samen met patiënt Cock van der Valk praten we over een nieuwe behandeling die Van Eijck aan het ontwikkelen is. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1